FANDOM


Het nieuwe Familie-seizoen is nog maar net uit de startblokken geschoten of er wordt al meteen voor een spanningsinjectie van formaat gezorgd. Een verhaallijn die de 641.522 kijkers (34,3% op VVA 18-54) die deze week trouw op hun favoriete dagelijkse serie afstemden, aan het scherm zal kluisteren. Op vrijdag 30 augustus 2013 zien we namelijk een bekende kop opduiken: die van Bert Van den Bossche...

Bert Van den Bossche in het 23ste seizoen

Alles begint in aflevering 5110 met de uitzending van het interview van Peter op de regionale televisie. Een fragment dat ook in de gevangenis met argusogen wordt gevolgd.

Bert Van den Bossche bestaat niet meer voor mij
—Peter

Een scherpe uitspraak aan het adres van zijn aartsrivaal die dan ook niet zonder gevolgen blijft en de aanzet is van een nieuwe klopjacht.

Maar gij voor mij wel, Peter!
—Bert

De reactie van Bert laat er geen twijfel over bestaan. Hij zint op wraak en bereidt zijn ontsnapping uit de gevangenis voor. Zijn doelwit? Peter Van den Bossche.

Steven De Lelie, die gestalte geeft aan Bert, kijkt er naar uit om opnieuw als bad guy over de tong van de Familie-adepten te rollen:

Ik ben blij om terug op de set van Familie te staan en een nieuw spannend Bert-hoofdstuk aan te snijden. De rol van slechterik spelen en de kijker zo meezuigen in het verhaal is dan ook super plezant. Wie had durven denken dat Bert zou terugkeren om wraak te nemen op de Van den Bossches? En wie weet wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk is...? Dat Bert nog voor verrassingen zal zorgen, is duidelijk.
—Steven De Lelie

Ook op de Familie-Facebookpagina ontplofte een bommetje toen bekend werd gemaakt dat Bert zijn ontsnapping voorbereidt. Het bericht over zijn terugkeer verspreidde zich als een lopend vuurtje, lokte ongelofelijk veel reacties uit en bereikte in geen tijd 200.000 kijkers, een record. Het totaal aantal fans op de pagina is intussen overigens opgelopen tot meer dan 81.000. Op hun lippen, en op die van de honderdduizenden televisiekijkers, brandt één vraag: haalt Bert deze keer zijn slag thuis?